august 14, 2014

"Hea oleks..."

2 aastast vaikust. Aga alati saab võtta taas ette valge lehe ja see täita heade mõtetega.

Suvi möödub nagu ikka linnutiivul. Ning sel aastal on puhkus olnud tõeline puhkus - päike, soojus.
Näib, et isegi märksõnadega oleks suviste naeratusehetkede loetelu päris pikk. Ja see tunne on hea.
Sest mõni hetk on ju kohe eriti õige. Eriti, kui lihtsuses peitub võlu.
Vestlused, kohtumised ja olemised - Südamest-südamesse avatud, siirad. Hilisõhtused, südaöised, varahommikused. Millal iganes. Peaasi, et hingest. Kaaslased, kes on olnud aastaid ja samas ka päris uued, keda on rõõm alles õppida tundma ning avastada just neid väikesi, esmapilgul märkamatuks jäävaid pisiasju, mis igaüht eriliseks teevad.
Tantsud - vihmas ja tuules, päikeses ja palavuses. Peaasi, et imelise seltskonnaga. Siin ja sealpool piiri. Emotsioonid, rõõm.
Jooksmine - lauspäikeses eneseületused, hämarduvad õhtupoolikud, paduvihma nautides kõige suuremad emotsioonid. Aeg tõeliselt iseendale.
Muusika - meeleolu muusika, uued lemmikud, igasuvine jäääär, aeg nautida.
Meri - energia, mida see kannab ja negatiivse lihtsalt ära kaotab. Nii õrn ja vaikne ja samal ajal nii võimas ja ettearvamatu. Seilamine siin ja seal. Merel on süda rahulik. Miks mitte sõita naabersaarele suitsukala maitsma. Või nautida suplemist 5m sügavuses vees, enne - ja pärast lõunat, hommikul ja päikeseloojangul.
Kodu - teadlikult nautides võimalust astuda hommikul pea otse voodist õue - linnulaul, värskelt niidetud muru, valmivad marjad-viljad, päike, õhk, tuul. Jalutada öösel täiesti inimtühjas väikelinnas. Hingata sisse mereõhku, nautida lemmiktänavaid, kuulata ritsikate laulu. Ja kui vaja, siis palavuse korral vahetada voodi kas või batuudi vastu, et enne uinumist soovida langevate tähtede soovid ning hommikul ärgata päikesetõusu ja linnulaulu saatel.

Ja kuigi kirja ei saanud isegi pooled senistest suvistest kaunitest hetkedest, siis igas mõttes kajavad rõõm ja nautimine.
Ning naeratusehetki lisandub igal päeval, tuleb need vaid üles leida.